Pastoor Schippersstraat 4, 6088 AV Roggel
0475-491105
dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9.30 tot 16.30
vervoerservice 06-26861689

Stichting Dagopvang Jozefhuis u bent van harte WELKOM ook zonder indicatie

Het Jozefhuis onderscheidt zich van andere (zorg)organisaties voor dagbesteding doordat de organisatie en uitvoering nagenoeg volledig in handen is van vrijwilligers. Bij zorginstellingen is het 'andersom': de activiteiten worden bijna geheel gedaan door professionals die (soms) worden ondersteund door vrijwilligers.

In het Jozefhuis wordt alles gedaan door vrijwilligers, die in specifieke gevallen worden ondersteund door zorgprofessionals. De vele en enthousiaste vrijwilligers staan klaar om er voor te zorgen dat u een gezellige dag kunt beleven. De meesten zijn al jaren verbonden aan het Jozefhuis en staan wekelijks paraat. Het zijn meestal mensen uit Roggel en het mooie is daarom dat zij u waarschijnlijk al kennen en dat u de vrijwilligers waarschijnlijk kent. Het lijkt soms een grote familie.

Onze vrijwilligers kunnen er voor u zijn om het middageten te bereiden, als begeleiding bij de dagelijkse activiteiten of in de hobbyruimte, voor het onderhoud in de tuin, als chauffeur van de bus om u ‘s ochtends op halen of op het eind van de middag weer thuis te brengen, voor onderhoud en schoonmaak van het gebouw, in de dagelijkse leiding of voor nog andere taken. Onze vrijwilligers worden ondersteund door zorgprofessionals, waarvan er elke middag één aanwezig is. Ook is het geruststellend dat wij een huisarts als ‘buurman’ hebben.

Het Jozefhuis heet formeel ‘Stichting Dagopvang Jozefhuis’ en heeft een bestuur van 5 vrijwilligers. Het bestuur is verantwoordelijk voor de algemene gang van zaken, maar ook bijvoorbeeld voor het financiële beleid, de afstemming met de gemeente Leudal en het beheer van het gebouw.
Om ervoor te zorgen dat alles elke week gladjes verloopt, hebben we binnen onze organisatie een Coördinatieteam. Dit team van 5 vrijwilligers heeft elke week een overleg waarbij eventuele bijzonderheden van de afgelopen week worden besproken en geregeld wordt dat de planning van alle vrijwilligers en gasten voor de komende week wordt verzorgd.